accountmanagement


Minor Sales accountmanagement Hogeschool Windesheim Flevoland.
Organisatie en bestuur. Minor Sales accountmanagement. Hoe vang je teruglopende omzetten op? Hoe betreed je een nieuwe markt? En hoe verkoop je een nieuw product? Dat zijn vraagstukken binnen de minor Sales Accountmanagement. Je kunt je niet meer aanmelden voor deze minor.
Account management artikelen over accountplannen, verkoopplannen en key account management.
Interessante artikelen over accountmanagement voor account managers en account executives met praktische tips voor de verbetering van je totale verkoopproces. Account management is een proces of activiteit binnen een organisatie onderneming waarbij men zich bezighoudt met het verzamelen, ordenen, analyseren en rapporteren van financiële-informatie voor planning en control door het management.
Excelleren in Accountmanagement ICM Opleidingen Trainingen.
Excelleren in Accountmanagement. U voelt de behoefte uw commerciële vaardigheden een boost te geven? U wilt nog beter zicht hebben op uw accountmanagement vaardigheden? En hoe u deze kunt optimaliseren? Dan is deze training heel geschikt voor u. De essentiële aspecten van accountmanagement komen aan bod.
Accountmanager.
Je kunt niet stil blijven staan, want je concurreert behalve met accountmanagers van andere bedrijven in je regio, ook met de accountmanagers binnen je eigen bedrijf. Daarom is het goed je te realiseren dat de concurrentie en het tempo in de commerciële sector hoog is.
Account management definitie Encyclo.
Alle woorden A-Z. Accountmanagement is een strategische aanpak voor de lange termijn om de relatie met potentiële grote klanten te bewaken en te verbeteren, met als uiteindelijk doel het verbeteren van de commerciële bedrijfsresultaten van de eigen organisatie. Gevonden op http//www.encyclo.nl/lokaal/10324.:
Vergelijk 76 Accountmanagement opleidingen, trainingen en cursussen Springest.
Sales Accountmanagement 2.0 post-HBO. Woensdag 26 september 2018 in Amsterdam Arena en 4 andere data. Sales Accountmanagement 2.0 post-HBO opleiding Smart selling: op het juiste moment, met de juiste boodschap bij de juiste klant aan tafe. Volledigheid prijs: Deze prijs is volledig.

Verbeke en Nagy onderstrepen in Adaptief en strategisch accountmanagement het belang om bij de selectie van key accounts ook naar de strategische bijdrage van de klant en de indirecte opbrengsten op langere termijn te kijken. Verbeke en Nagy noemen drie voorbeelden van mogelijke indirecte opbrengsten die uit deze klantrelaties kunnen ontstaan: leer-effecten, reputatie-effecten en netwerk-effecten.
Accountmanagement in Zorg Welzijn.
Een ideale mogelijkheid om nieuwe inzichten te krijgen en te oefenen met de principes van accountmanagement. Tijdens de 2-daagse basisleergang of één van de verdiepingsdagen gaan we met gemengde groepen aan de slag om succesvol accountmanagement in Zorg Welzijn te realiseren en elkaar te inspireren.
Strategisch Accountmanagement NCOI Opleidingen en Trainingen.
Door strategisch accountmanagement zorgt u voor een beter resultaat en meer sales. In deze training leert u hoe u relaties met klanten kunt opbouwen, behouden en verdiepen. Van de beste en meest ervaren trainers van Nederland leert u hoe u effectief handelt en meer verkoopt.

Contacteer ons

effectief communiceren
agressietraining
training klantvriendelijkheid
communicatietraining
creatief denken
telefonisch
communicatieve vaardigheden
trainingsbureau
communicatie
klantgerichtheid
yellow belt training